Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

понеделник, 8 ноември 2010 г.

БОРИСОВ КАЗА - ПРИМЕРЪТ ЗА УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ТЯХ СА ЖИВКОВ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ


Ето едно заслужаващо сериозно внимание изказване, направено от Бойко Борисов вчера в популярно предаване: "Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което енаправено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство.”

Вместо да го подминем като поредната медийна изява на българският министър-председател, с които вече всички сме привикнали до степен, че често и не обръщаме внимание какво точно казва, нека да ПОМИСЛИМ над казаното този път!


Според изказването му би трябвало да разберем:


1. колко много той се възхищава от Т.Живков като управник на България;


2. според него управлението на Живков (съответно БКП) е направило много за благосъстоянието на България и за висок икономически ръст на българската държава;


3. Борисов смята, че комунистическото управление е един светъл пример за успешно управление, по чиито стъпки трябва да се опитат да ходят всички следващи правителства (съответно и настоящето - на ГЕРБ!)


И така, посоката на ГЕРБ е ясна - следва "светлия пример".

Следователно, ако ПОМИСЛИМ малко, ще видим, че бихме могли предварително да знаем какви резултати ще постигне правителството на Борисов - достатъчно е само да си припомним фактологията относно реалните постижения на онова "успешно управление" на комунистическото правителство, начело с Т.Живков (който явно е личен пример за Борисов)...


Всичко започва на 9.09.1944 - с обявяването на война от СССР на Бг и последвалите 3 години окупация. През тези 3 години е ограбено толкова, колкото не е изгубила Бг за двете световни войни общо! Когато се правят ТКЗС-та, Бг е разкъсвана от протести - протестират ЖЕНИТЕ, понеже законът е предвиждал съд и затвор за мъжете, ако дръзнат да направят това. Жените са питали - "Защо ни взимате хляба и го давате на руснаците?" Протестират и студентите срещу одържавяването на образованието и привилегирования прием на "партизани" и техните роднини. Но все пак терористичната организация на БКП слага ръка над частната собственост, образованието, банките, застраховането, фабриките и всеки частен занаят, селскостопанската земя и горите, правото, свободата на словото, свободата на вероизповеданията, правото на протест, правото на справедлив съдебен процес, ... и т.н., и т.н.


Повече от 300 000 души са минали през лагерите на смъртта само до 62г., като повече от 100 000 от тях са били убити там...


Създават "бригадирските" организации - реално започва експлоатация на безплатен труд на населението, включително децата!


И интересно как само за 15г. успяват да "похарчат" всичко (през 60г. държавният дълг на Бг е 3 млрд. лева)!!! До степен, че да продадат златния резерв на Бг - 24 ТОНА злато, който оцелява непокътнат през двете войни и то - за да изплатят вече похарчените кредити, които БКП е взимала от други комунистически страни! Реално в хазната на Бг не влиза и един лев от тази продажба, а те взимат ОЩЕ кредити. След това посягат на валутния резерв на Бг и след като и той е опоскан - взимат "вътрешен заем", като така взимат всъщност личните спестявания на хората!


Още през първите 3 години на БКП - докато сме под съветска окупация, се извършва парична обмяна с конфискационен характер - имаш право да обмениш само до 2000 лв. в съотношение 1:1, останалата сума от твоята собственост или остава като влог (с който НЕ разполагаш) в банката, или го обменяш 4:1 - демек - на всеки 100 лв. получаваш 25 лв., а губиш 75 - които отиват за ... "държавата"!


Нека не забравяме историята си толкова бързо, редно е да сме по-точни в изказванията и коментарите си! Да не оставяме някакъв деменционен романтизъм от "онова време" да наслагва впечатления, че видиш ли - по време на Живков в Бг много се е направило и много се е натрупало като богатство, понеже след първите 10-ина години, когато БКП харчат (крадат) ГОТОВИ пари, през останалите 35 (и след това) БКП всъщност вкарва страната ни в жестоки дългове и кредити, но освен всичко останало - ПРОДЪЛЖАВА ДА ГРАБИ от малкото, което остава за оцеляването на народа!


Та с оглед на този бърз, кратък и определено НЕизчерпателен исторически преглед, смятам, че трябва да сме напълно безумни като народ, за да продължим да вярваме на политически лидер, ясно заявил своето одобрение към тип управление и лидерство, довели страната до просешка тояга! Ако смятаме, че НЕ ИСКАМЕ да ни докарват пак до онова положение - с онзи "икономически ръст" и всичко "направено" тогава, значи ни е нужна РАЗЛИЧНА политика, различен тип управление - нещо, което Борисов очевидно не предлага!


Знаете старата максима - ако правиш същото, което обикновено правиш, ще постигнеш същия резултат, какъвто си постигал обикновено! ("If you always do what you always done, You'll always get what you always got!").... Изводите са ясни!