Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

четвъртък, 4 юли 2013 г.

ГРАЖДАНИ срещу МАФИЯ

Вече почти месец десетки хиляди български граждани протестират под прозорците на властта, пият „кафе” пред сградата на НС, обикалят  партийните централи всяка вечер. Те не протестират заради партийни пристрастия. Никой не ги е докарал с автобуси, никой не ги е подкупил с „разходка до София” и сандвич.

Този път разделителната черта е друга. Всъщност – може би винаги е била точно тази. Този път българските граждани съзнателно застанаха не просто срещу партии, а срещу МАФИЯТА в тези партии и във властта. „Понеже ни писна” пишеше на един лозунг. Така е. Писна ни. Понеже единствената „сила”, която през последните 23 год. има по-дълго присъствие във властта от ДПС – това е българската мафия и олигархия.

Този път българските граждани обявиха война именно на нея. Именно на нея искат оставката .
Те „пият кафе” пред НС и искат ОСТАВКА. После тичат на работа. След работа – се събират пред МС и пак искат ОСТАВКА. Обикалят партийните централи във своеобразен марш на свободата и пак искат ОСТАВКА.  Разхождат децата си вместо в парка – там, по улиците, като част от протеста. Първата дума на някои от децата им е „ОСТАВКА”… Срещат се с приятели – не в заведение, а там – на площада. Дори кучетата си разхождат, подкрепяйки исканията за ОСТАВКА.  И така –вече 22 дни! Изразено недвусмислено искане – ОСТАВКА!

В отговор от своите „народни” представители – свои, защото им плащат заплатите, българските граждани чуха, че са интернет лумпени, терористи, вандали, алкохолици, наркомани, безделници, пълни със злоба… и какво ли още не. Един от депутатите дори отиде въоръжен в НС – да се пазел от народната ..любов.  По въпроса с ОСТАВКАТА, управляващите бяха категорични – „няма да подаваме оставка!”.  След което поискаха актуализиране на бюджета, което ще рече – отпуснаха си повече пари…, освен това – изтеглиха от името на същите тези протестиращи  български граждани кредит, който с доста неизгодна лихва ще се харчи от недаващите-ОСТАВКА-управляващи, а ще се връща от протестиращите-български-граждани-и-децата-им.

С други думи управляващите показаха среден пръст на гражданите и се изсмяха в лицето им.
Защо? Защото сега ТЕ имат властта. Защото могат да изпратят 1000 полицаи да изнесат дори един по един останалите по обяд пред НС и на кръстовището на Оборище и Левски протестиращи.  Защото …не им пука.

Или – защото най-накрая показаха истинското си лице –това не на партийни дейци (което си е гадничко само по себе си), а това на представители на мафията и олигархията.

И какъв е изборът пред протестиращите?
Вече месец повтаряме – „мирен протест”. Мирен, мирен, ама колко да е мирен? И докога да е мирен? И какъв ти мир, когато имаш гьонсурати, слуги на мафията и олигархията срещу себе си - в управлението на страната и то - на твоя издръжка?

Ако след тези 22 дни протестиращите се предадат – заради умората, обезсърчението и т.н. – това ще значи, че те – гьонсуратите, са победили. Ще значи, че нацията ни пак е свалена в нокдаун, след едно кратко пробуждане… И сънят ни може да е пак като онзи – на спящата красавица – 100 годишен.

Ако пък управляващите прокарат идеята за предсрочни избори чак през месец май – това  само на първо време ще изглежда като победа. През следващите месеци  тази мафия, дето е във властта, ще се позиционира така, че  да „прибере” колкото се може повече – пари и позиции. И ще подготви своето отстъпление-завръщане. По стар сценарии. Разбира се – сметката ще я платим ние…

Единственият добър край на цялата история е българските граждани да не отстъпят и да получат исканата оставка! СЕГА! А не – „друг път”, както се казва в един култов БГ филм.


ОСТАВКА! До дупка! Това е…