Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

понеделник, 26 ноември 2012 г.

СДС УМРЯ! ОСТАНА ЗЛИЯТ МУ КЛОНИНГ...


До: Общинското ръководство на СДС-Оборище, 
       Градското ръководство на СДС-София
       НИС на СДС
       НС на СДС



ДЕКЛАРАЦИЯ


Поради факта, че в ръцете на новото си ръководство СДС изостави основни принципи на свободата и демократичността;

Поради факта, че СДС изостави своята независимост и беше замесен в скандални договорки с ГЕРБ;

Поради това, че СДС изостави дори своите ценности и принципи, разписани ясно в Устава на партията – раздел 2 и 3:  „Чл. 5 Основни ценности на СДС са : Достойнството на човешката личност, Свободата, Солидарността,Справедливостта, Различието, Толерантността, Антикомунизма, Семейството, Родолюбието, Традициите.
Чл. 6 Основни принципи на СДС са: Уважение към човешкото достойнство и чуждото мнение, Плурализъм,Конкуренция, Представителство на жените и младите хора, Мандатност, Обратна връзка, Отговорност,Отчетност, Контрол, Представителни колективни органи на управление, Разделение на административните от политическите функции и Изборност.”

Поради това, че СДС демонстрира пълна неспособност и нежелание да изпълнява основните си задачи, разписани в  раздел 4 на същия устав – и новите ръководители на СДС нито познават главните проблеми в страната, нито имат капацитета да ги адресират, нито представляват гражданското общество, нито поддържат постоянен политически дебат, нито пък оставят личния си интерес настрана, даже напротив;

Поради взетото неправомерно и противоуставно решение за „замразяване” на МСДС и ЖСДС

Поради отказа за регистрация на НС Единство, въпреки изпълнението на всички изисквания на Устава на СДС за регистрация на национални съюзи;

Поради взетото днес, 26.11.2012г. решение от НС на СДС за изключване от партията на Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров – хора, които за десетилетия са работили за СДС, същото това СДС, зад чиято абревиатура се крият, безличните иначе, нови ръководители на партията;

Поради невежеството, некадърността и ниския морал, който демонстрира днешното ръководство на СДС и поради сталинистките методи, с които заменя демократичността в СДС:

Смятаме, че СДС вече не отговаря на очакванията ни, не го намираме за способен да ни даде политическо представителство и не желаем да бъдем съучастници в предателството му спрямо демокрацията, свободата и десните избиратели. 

Не желаем да бъдем повече публично унижавани чрез идентифициране с нелепи и морално недопустими решения, или – с техните автори в лицето на Емил Кабаиванов, Борис Марков, Константин Арабаджиев и т.н.

Затова – заявяваме, че прекратяваме своето членство в СДС с днешна дата – 26.11.2012г.


Без уважение:
Всички членове на:

- МСДС-Оборище
- Клуб №4 на СДС-Оборище

2 коментара:

  1. За някои неща сте прави, но не за всички. ЖСДС и МСДС са дискриминиращи организации по пол и по възраст. Следователно, те не би трябвало да съществуват под никаква форма и в никоя партия. За сталинисткото изгонване на хора от СДС съм съгласен.

    ОтговорИзтриване
  2. Но такива сталинистки изгонвания имаше и по времето на Мартин Димитров. Едното зло не оправдава другото. Просто напомням.

    ОтговорИзтриване