Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

вторник, 13 ноември 2012 г.

ШРЕКОВЩИНА по КАРЛОВСКИ! или: "ИСТИНАТА с МСДС"


Гледам публикуваната днес на сайта на СДС пресконференция и … „не вярвам на ушите си”, както се казва!

Мислех да отговоря в стандартен, официален тон, но то на подобна пародия ще е комично да отговарям със сериозност! Затова само ще коментирам един от най-нелепите моменти от изказванията на пишман-кмета-председател на СДС, засягащи великата им идея да ликвидират младежката организация.

ЦИТАТ: не може МСДС да бъде представлявано от 8 или 12 човека. Това беше истината с МСДС. МСДС трябва да бъде организация, която обединява младежите от цялата страна. Тя не може да бъде с няколко ядки от приближени хора. Същото важи и за женския съюз.

КОМЕНТАР:  МСДС има редовно избрано национално ръководство, точно както СДС има такова. Колкото той и няколкото мижитурки около него имат право да представляват СДС, точно толкова и избраното по правилата национално ръководство на МСДС има право да представлява МСДС! А иначе – на нас ни е съвсем ясно каква е „истината с МСДС”! 

Истината е, че повечето младежи в СДС са новоприети членове от последните 3-4 години и са станали такива, поради симпатии към Мартин Димитров и младите хора в бившето ръководство на СДС! 

Истината е и че много от тези млади хора бяха посрещнати „на нож” от точно тая групичка плазмодии,  които са се бетонирали на различни позиции в СДС за десетилетия, имат си своя agenda там, имат своя „игра”, въртяща се около собствените им интереси и далаверки, а появата на Мартин Димитров и тези млади хора около него „на сцената” объркаха малко или много сметките на въпросните плазмодии и те станаха ЗЛИ! Още при първите избори за председатели  на клубове, общински ръководства и пр. тези злобни същества впрегнаха всичките си усилия да отнемат правото на глас на максимален брой от тези млади хора. Тогава успяха, чрез „тълкуване” на стария и току що влезлия в сила Устав, да лишат от право на глас почти целия младежки клуб, на който аз съм председател. Когато  един от плазмодиите  има наглостта лично да дойде на общинската конференция, го попитах не го ли е поне малко срам и не му ли е неудобно да се появи пред очите на тези хора. Отговорът беше лаконичен и ехиден – обясни ми как „моите” 15-20 човека били нищо в сравнение с всичките над 300 „приятелчета на Мартин” само в Софийска (мисля) област, които е лишил от глас! 

Та – да, г-н Кабаиванов, ние си я знаем ИСТИНАТА с МСДС не ни понасяте, щото никога не сме били част от схемите и игричките ви! 


А „закриването” на МСДС сигурно ви е отколешна мечта, с оглед войната, която сте водили срещу нас през тези 3-4 години!

Само не разбирам как се връзва изказването на Кабаиванов с факта, че не регистрираха НС "Единство", което поискаха с подписите си не „8 или 12” души, а над 700, от 50 общини?!! Ако проблемът им с МСДС е, че има малко хора вътре (което не е вярно!), то с какви мотиви отказаха регистрация на НС "Единство"? Или там пък големият страх е именно от многото хора…? И че накрая ще цъфне истината за вътрешните избори, фалшифицирането им и нелегитимното избиране на Кабаиванов?...

И още един „бисер”, който не искам даподмина:
ЦИТАТ: „Относно политическите идеи ще изброя основните - липсата на реформи, нито една от важните обществени сфери не е реформирана. Държавната администрация, системата на сигурността, здравеопазването, пенсионната система. Това смятам, че е достатъчно.
КОМЕНТАР: г-н Кабаиванов, един съвет – ако ще се опитвате да председателствате СДС, поне още малко ще трябва да бъдете публична личност и да правите изказвания пред медиите преди да спуснете кепенците на Раковска, затова – вземете да изкарате един курс по български език и един – за публично говорене. Не вярвам в чак такива чудеса, но пък може да ви помогнат поне малко…  

Това, че слагате думичката „политически” пред „идеи” НЕ ОЗНАЧАВА, че някой може да разбере за какви идеи говорите! В случая „липсата на реформи” не е идея, а констатация. Както и това, че „нито една от важните обществени сфери не е реформирана” – при това, тук отново се прибягва до обобщения, не става ясно кои са според вас тези „важни обществени сфери”, а обобщенията са белег на незнание

Изброяването на „държавната администрация, системата на сигурността, здравеопазването, пенсионната система” също НЕ СА ИДЕИ! Г-н Кабаиванов, на всички им става ясно едно – че всъщност НЯМАТЕ КАКВО ДА КАЖЕТЕ! НЯМАТЕ ИДЕИ! НИКАКВИ, не само "политически"!

На същия принцип – това че слагате думичката „политическо”пред „решение”-то, което взехте за отказ на регистрация на НС "Единство", не прави въпросното решение наистина „политическо”, то си остава противоуставно, субективно и взето повече от СТРАХ! Остава си част от обслужването ви на интересите на ГЕРБ и погребването на всяка демократичност в СДС

Можете да използвате колкото искате гръмки думички, но нямате съдържание, с което да ги напълните, освен с „въздух под налягане”… 


Гери Николова 
(Председател на един от закритите клубове на МСДС;
Член на отиващото си, благодарение на Кабаиванов и сие, СДС!)

2 коментара:

  1. Прави силно впечатление , агресивния невъзпитан тон , граничещ с безпардонно нахалство , на Гери Николова !

    ОтговорИзтриване
  2. Геновев(а), прави странно впечатление как така на някои ви правят впечатление такъв тон, давате оценки и критикувате, но иначе хич не се впечатлявате от безпардонната машинация, с която СДС се превръща в мутирал квазимодо, поддръжник на милиционерско управление, с ръководители - лишени от грамотност и способност, от чест и достойнство, от последователност и принципност! От тези неща не се възмущавате, ама виж - тонът ми, разбира се е мноооого възмутителен! Какво не е наред в оценката Ви - оставям Ви да помислите и сама да стигнете, надявам се, до заключения!

    ОтговорИзтриване