Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

четвъртък, 22 ноември 2012 г.

МСДС-Оборище вече НЕ Е ЧАСТ от структурите на СДС!



Съюз? На ДЕМОКРАТИЧНИТЕ сили?
...?

И така… В какво се превръща СДС?

Това вече е все по-реторичен въпрос, твърденията ни, че има домогвания от страна на ГЕРБ до СДС с цел превръщането му в патерица, легитимирането на ГЕРБ като „дясно” и в крайна сметка – унищожаването му, вече се потвърждават не само „косвено” от действията предприети вътрешнопартийно срещу „инакомислещите” – ликвидирането на младежкия и женския съюз на СДС, а и от последните събития с „реверанса” от страна на Бойко Борисов към СДС за предлагане на нов кандидат за КС. Същите тези мутри, които излязоха с реплики за „възраждане на самостоятелно СДС – без Костов”, сега демонстративно лижат подметките на Борисов и изпълняват „мокрите” му поръчки в нарушение на Устав, правила и всякакъв вид морален и етичен код.

На фона на тази порнография на Раковски 134, най-нормалната реакция беше всички членове на СДС, които не участват във водевила заедно с карловския кмет и „батко му” (ББ), да се разграничат от случващото се и да не стават съучастници в подмяната на дясното в БГ и подмяната на СДС в частност. Това беше и идеята на НС Единство, което въпреки сериозната подкрепа и представянето НА ВСИЧКИ документи, изисквани от Устава, все пак не беше регистрирано от НС на СДС! По "политически причини".

Най-естественото беше и МСДС да излезе с декларацията, че замразяваме своето членство в СДС до подаване на оставка от страна на това „ръководство”.

Но понеже инакомислието и дебатите вече не са ценност в СДС, а причина за безпардонна саморазправа с позволилите си ги, 

от снощи МСДС-Оборище официално не е част от структурите на СДС.

И за да не каже някой – „вие сами си тръгнахте от СДС”, нека да уточня няколко детайла. Общинското ръководство на СДС в район Оборище назначи (!!!)  дата за отчетно-изборно събрание на младежкия клуб, но след като се събрахме вчера, същото това ръководство ни заяви, че след като не функционираме като МСДС вече, ще трябва да направим учредително събрание, с което да се ПРЕ-учредим като местен, а не – съюзен клуб. Нищо, че според  Устава на СДС съюзните клубове са със статут на местни клубове… Но разбира се – това са подробности!

И разбира се - отказахме!

Трябва да сме силно шизофренични, та да декларираме замразяване на членството си в СДС и в същото време да ставаме част от статистиката колко „нови” местни структури са учредени един вид – като подкрепа на новото ръководство… 

Истината е, че за трите години, в които аз съм председател на клуба, т.нар. ръководства – общинско и градско, са направили всичко възможно да изгонят младите, новите и свободомислещите хора от организацията, отнемаха правото им на глас, пречеха на работата ни, не приемаха предложенията ни за оптимизация на работата на районно ниво…

Е, най-накрая нещата си идват на мястото – какво общо можем да имаме и още повече – да искаме да имаме, с хора, които освен с политиканстване и далавери, не се занимават с нищо друго? 

Същите тези хора още от 2008г. неприкрито плюеха срещу избора на Мартин Димитров, срещу СК и НАСТОЯВАХА ЗА КОАЛИРАНЕ С ГЕРБ! А мотивите винаги са били по-скоро възможност за лична облага! Избора на Кабаиванов  и поемането в посока  „затопляне” на взаимоотношенията с ГЕРБ не са нещо ново, за съжаление кликата на потребителите на лични облаги и на зависимите по някакъв начин от ГЕРБ, надделя, и в момента изпълнява поръчката за съсипването на СДС. 

Очаквайте отчет за свършеното от МСДС-Оборище за почти 3-тегодини, в които функционира с мен като председател. Интересно дали и какъв отчет, за каква дейност биха могли да дадат от  общинското ръководство на СДС-Оборище, което свали на "местно ниво" директивата за ликвидиране на младежката организация заедно с всеки опълчил се срещу разрушаването на СДС от страна на новото супер-недемократично "ръководство" на СДС...?


Гери Николова

1 коментар:

  1. ГЕРИ, всяка партия е създадена с цел участие във властта, няма друг филм наречен "Вечна опозиция, минаване на 4% бариера".

    Мартин играе игра, която не носи ползи на гласувалите за него. През 2006 г. той е посочен от Петър Стоянов за бъдещ лидер, 2012 е против Стоянов, защото не харесва новото ръководство.

    Ако Мартин и Шарков бяха начело на СДС и бяха издигнали Петър Стоянов, то тогава щяха да са Великани.

    Не може да имаме един известен навън българин и той да е унижаван от своите в Народното събрание.

    Няма и друг филм "Депутати завинаги"

    Това че на някои не им харесва, че Кабаиванов е от провинцията да не би да го прави убиец или изнасилвач, трябва да има едно и също ръководство завинаги, това е логиката на нещата при теб явно.

    Мартин сам си подаде оставката обиден, че хората по места на искат да са с ДСБ, това е основата проблематика, това взриви това което виждаме днес.

    Аз с ДСБ трудно работя, да не кажа невъзможно. Не познавам от Пловдив до Хасково някои от тях да работи, както нас. На местните и президентски избори бягаме ние, а те консумират власт, като са водачи на листи и влизат като общински съветници с труда на СДС.

    СДС работи, ДСБ яде, това го няма никъде.

    Щом това е лидера на СДС, щом е спечелил изборите, това е гласа на хората, работиш и това е, хубав, грозен, със странен акценти, да, може да не се приема столичани и др., но той е председател, какво да направим - дайте да го обесим, защото на шепа хора не му харесват.

    Имахме шанса да сложим силна личност в Констит. съд, ние ритнахме тази възможност...

    Проблемът е десните формации, които са малки и слаби, но се правят пред камерите на значими, на важни и ключови, всичко на гърба на СДС.

    СДС даде 70% от силата на Синята коалиция, ти го знаеш, те го знаят, всички го знаем, но дайте да си го признаем, а...

    Велко Велев, Хасково

    ОтговорИзтриване