Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

понеделник, 28 октомври 2013 г.

ГС "ЕДИНСТВО" ПОДКРЕПЯ ОКУПАЦИЯТА НА СУ!

Фотограф: Иво Орешков :)

ДЕКЛАРАЦИЯ
На  ГС „НС Единство”  в подкрепа на студентите, окупирали  СУ

След  6 месеца управление на кабинета „Орешарски”, 5 месеца от които съпроводени с ежедневни, масови протести срещу това управление, след  множеството действия на това правителство, с които то си заслужи категорично да бъде титулувано „правителство на Мафията”, след огромния процент на недоверие към това правителство,

ние от ГС „ЕДИНСТВО” смятаме, че действията на студентите от СУ - окупацията на Ректората, както и всяка последвала окупация на зали и в други ВУЗ с искане на ОСТАВКА на това провалено правителство, е проява на Разум, Патриотизъм, Гражданско съзнание и Свободолюбие! 

Искането за МОРАЛ, ЧИСТОТА и ЗАКОННОСТ в управлението на страната ни е глас, който не бива да бъде заглушаван, а напротив – трябва да бъде подкрепен от всички уважаващи себе си и желаещи по-добро бъдеще за децата си българи!

Изразяваме остро несъгласие и възмущение от решението на Академичния съвет на СУ, който отказа да подкрепи своите студенти. СУ винаги е държал на своето място в историята като средище на Мисълта и Разума, от което са тръгвали не една големи промени в курса на развитие на страната ни. Самият Ректор на СУ – проф. Ив. Илчев на 1 октомври тази година, едва преди 27 дни, когато се честваше 125 годишнината на университета, отправи силно слово към студентите в СУ, уверявайки ги, че за разлика от политиците, ръководството и преподавателите на СУ искат студентите да са знаещи и можещи. Вдъхновено им говореше за патриотизъм, отговорност към съдбата на България.. Посочи тях – студентите, за носители на надеждата за бъдещето, увери ги, че в СУ „не изчисляват образованието само със сухото чаткане на зърната на сметалото”. Но като типични политици, Ректорът и Академичният съвет застанаха на коренно противоположна позиция, отказвайки да подкрепят своите МИСЛЕЩИ, показващи гражданско отношение, борещи се за доброто на България студенти!

Не ги подкрепиха от страх, защото все пак „чаткането на сметалото” успя да заглуши гласа на патриотизма!  


Приветстваме решението на Студентите да продължат ОКУПАЦИЯТА на Ректората въпреки явното предателство на ръководството на университета спрямо тях! Категорично ПОДКРЕПЯМЕ окупацията на СУ, както и в останалите ВУЗ в страната!

Призоваваме всеки свободомислещ и свободолюбив българин да застане до тези млади хора, осмелили се да се изправят срещу системата и да поискат изкореняване на престъпните практики и пребиваването на Мафията в управлението на страната ни!

Призоваваме ръководството и ректора  на СУ – проф. Иван Илчев, да премислят позицията, която той и колегите му заемат в този важен за бъдещето ни момент! Апелираме да престанат с политически угодния език към провалилите се управляващи, защото именно днес се решава съдбата ни и с действията си всеки ще бъдат запомнен от Историята – като предател, или като човек на честта!

Призоваваме ги да помислят много добре, преди да позволят /с действие или бездействие/, каквито и да било актове на репресия срещу  продължаващите  окупацията студенти, понеже те не са сами! 

Те са децата на България!

Те са НАШИТЕ деца! 

И обществото ни няма да прости на никого, който посегне на тях!



Заедно до победата!


ОСТАВКА!!!

1 коментар:

  1. Защо студентите не реагираха, когато Бойко ги прати да стават овчари след като завършат?
    Прочетете малко материал по темата и вижте видеото http://www.podoko.eu/archives/5183

    ОтговорИзтриване