Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

понеделник, 6 октомври 2014 г.

ДА СМЕ НАЯСНО!!!


Kартинката на новите "народни представители" в бъдещото 43-то НС е ужасяваща - вече имаме 2 националистически формирования, едното - с уклон към психическите заболявания.. имаме друг дрОгар - дето заплашваше, че ще се самообеси, ако го не изберат, ..пълно е с ченгенца, ДПС се очертава втора сила - макар и с падаща подкрепа (БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГЛАСУВАЩИТЕ БЪЛГАРИ), две БСП-та са вътре, популизмът се цупи, че няма 121 депутата... и РБ.
Та да сме наясно, колеги от РБ!
Радвам се за увеличаващата се подкрепа за блока, но си давам сметка, че тя е израз на отчаяна надежда. Така че - ако предадете надеждата на хората, ако тези от вас, които поемат тежката задача да представляват избирателите ни (и да защитават интересите на България) в такъв момент, тръгнат да правят простотии - ще съм сред първите, които ще излязат на площада и ще ви поискат сметка!
Ето няколко неща, които НЯМА да подкрепя и ще имате сериозна опозиция от моя страна, АКО тръгнете да ги правите:
1. Да участвате в кабинет с ГЕРБ, приемайки министър председател да е Бойко и/или Цветанов е на ключова позиция;
2. Финансиране на "средни и висши ислямски училища" - забравете! Образованието в БГ е светско, а религиозните институции, ако искат да имат свои религиозни училища - да си ги финансират! Ако в дадени религиозни (ислямски) училища се проповядва тероризъм, и вие знаете за това - изкарайте тази информация наяве, да се направят проверки и съответно - да се закрият тези училища, да се санкционират виновните..., вместо да искате И държавно финансиране за тая дейност! Просто държавно финансиране няма да "увеличи контрола" и да спре разни външни организации да наливат пари по един или друг начин, има НК за тая работа!
3. Компромис относно КТБ - приемане на закон за "спасяването" ѝ с публични средства;
4. Компромис по казуса Южен поток. Очаквам от вас със започването на работа на новия парламент - да поискате създаването на Комисия, която да разследва случая, да извади цялата история наяве и съответно - да бъдат подведени под отговорност предателите на България, дето прокарват Кремълски закони и интереси за сметка на България!
5. Закона за образованието - ако не сте опозиция на лудите идеи за ранна задължителна предучилищна подготовка, ако дадете рамо на статуквото в образованието, вместо да предложите либерализация на образователните форми, система за валидизация и т.н. - ще считам, че сте подвели избирателите ни и не защитавате интересите на българското общество!
6. Всеки опит за, или участие в, законотворчество, насочено СРЕЩУ брака, традиционното семейство и християн-демократичните ценности;
6. Всяко въвличане в корупционни схеми, договорки и пр. ще означава, че вече нямате подкрепата, с която сте влезли в НС и съответно - сте нелегитимни.
Надявам се, че ще действате мъдро, ще защитавате българския интерес, а не - тясно партийния и личния си такъв! 
Не забравяйте, че РБ прие предизвикателството да отговори на искането на протестиращите от последната година и половина за МОРАЛ в политиката! Това е "висока летва", колеги!
УСПЕХ, РЕФОРМАТОРИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар