Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

неделя, 14 септември 2014 г.

Реформаторският блок има бъдеще! Партийните лидери - сами да решат дали ще са част от това бъдеще, или - остават в миналото!

Реформаторският блок не е и никога не е бил партиен или дори - коалиционен проект!
Това беше стъпка на обединение между гражданите и политици, които току що бяха получили червен картон от избирателите си, като тази стъпка беше направена поради създалата се опасна и вредна за България ситуация мафията да заема официалното място на власт в държавата.

Реформаторският блок беше спешно обединение между граждани и политици за противодействие на именно тази реалност, а не - за създаване на поредния партиен мастодонт, който да бъде хранен със субсидии и гласове десетилетия наред, съществувайки толкова, колкото хората да се утешават, че има "някакво" дясно. 

Реформаторският блок беше проект на гражданите, които поканиха политиците да участват. Поканата включваше граждански надзор, под който да се случи обединението на тези партии: първо - защото беше напълно ясно, че тези партии НЯМАТ шанс за живот самостоятелно и второ - защото на всички ни беше ясно, че търсенето на интереса на собствената партия и в частност - личните амбиции на партийните лидери, ПРЕЧАТ такова обединение да се случи. Точно те вече бяха разрушили Синята коалиция...

За съжаление след европейските избори партийните лидери, личните амбиции и егото се надигнаха с нова сила. Реваншизмът никога не е бил добър съветник... да се опитваш да потопиш онази част от лодката, на която стои другарчето ти - задължително означава да глътнеш водица и ти самият!

Междувременно гражданският "надзор" в РБ даде не едно мнение и съвет, които бяха игнорирани и отхвърлени. Последваха очаквани скандали около номинации на кандидати в страната. В същото време - разпознаваеми лица, свързани с блока - не намериха адекватно място в листите. Не че нещо... но просто така загубата не е, че просто "еди-кой-си" няма да "влезе" - загубата ще се отрази на цялостния резултат на РБ...

Последваха и нови скандали - с източник партийните централи на част от партньорите... Последните - едва от преди няколко часа..

Но партийните лидери в РБ е редно да си припомнят, че са повече или по-малко ГОСТИ в този проект. Както и че извън него - политическата кариера на всеки от тях ВЕЧЕ е приключила.

Реформаторският блок Е и ЩЕ БЪДЕ граждански проект на обединение между политици и граждани с цел - яко бачкане срещу мафията в държавата и за доброто на България. И който не успява да се "впише" в тази полица - нека се чувства свободен да скача сам или по двойки през борда. Ние вярваме в свободния избор, все пак :)

Между другото - с всичката си критичност към случващото се в РБ, аз продължавам да вярвам в идеята, с която той беше създаден, и смятам, че в листите ни има процентно НАЙ-МНОГО свестни и читави хора, които заслужават подкрепа и чието място е именно тук - в РБ.

Нека ги подкрепим ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО на тези избори.
Не подкрепяйте просто РБ - подкрепете го заради конкретен кандидат, в чието лице виждате СВОЙ представител!

Няма коментари:

Публикуване на коментар