Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

четвъртък, 10 септември 2015 г.

За (НЕ)РАБОТЕНЕТО в НС... в ЦИФРИ

Продължавам серията „кой колко работи” в родния парламент и по-конкретно – в групата на реформаторите, които считам за МОИТЕ представители там.

В  предишния материал извадих информация от профилите в сайта на НС на отделните РБ-депутати и се видя, че най-активни по отношение на внесени законопроекти и зададени парламентарни въпроси са Петър Славов (Граждански съвет на РБ), Мартин Димитров (Граждански съвет на РБ)  и Вили Лилков (ДСБ), а накрая на  „опашката” с едва забележимо присъствие са техните колеги Костадин Марков  (СДС), Антони Тренчев (ДБГ) и Станислав Иванов (гражданска квота).

Днес  OFFNews  публикуваха и друга статистика - за това кой от депутатите на РБ колко е говорил от парламентарната трибуна от началото на 43-то НС до края на месец юли.  

Там отново начело са Мартин Димитров – с над 7 часа общо изказвания, следван от Петър Славов – също с над 7 часа изказвания и от Атанас Атанасов с над 6 часа… 

В тази статистика има и трима депутати, които ИЗОБЩО не са взели отношение по нито един от обсъжданите в парламентарната зала въпроси от октомври миналата година до юли тази година. Това са Станислав Иванов, Борислав Миланов (СДС) и Николай Хаджийски (СДС).

Николай Хаджийски, който не е заставал на парламентарната трибуна от началото на 43-то НС, не блести с активност и по отношение на внесени законопроекти – едва 13 за 10 месеца, нито с активност в парламентарния контрол – задал е два въпроса всичко на всичко…


И понеже напоследък МОИТЕ представители от РБ особено държат да се асоциират с отделните си партии, нека видим в такъв случай каква е активността на отделните партийни групи, съставляващи ПГ на РБ:

ДСБ има 5 депутата, чиито изказвания от парламентарната трибуна са общо 350 на брой и 12 часа и 43 минути като времетраене;

ДБГ има 7 депутата.Те са направили общо 174 изказвания с общо време от 6 часа и 30 мин.

СДС има 4 депутата, които са направили общо 149 изказвания (в действителност 144 изказвания са направени от един от представителите им, а двама нямат никакво участие от трибуната…), за общо време от 3 часа и 50 минути.

Представителите на Гражданския съвет, низвергнат от партийните лидери от РБ, са 4-ма, също колкото са представителите на  СДС. Но 4-та от ГС на РБ са направили общо 485 изказвания от парламентарната трибуна за общо време от над 17 часа!

Изводите следват от самосебе си…

Цифрите са най-строгият съдник, те нямат партийни пристрастия и емоции – който бачка – бачка, който не - … абе, не му е мястото в НС, това е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар