Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

петък, 18 януари 2013 г.

"ЗМИЯТА ВИНАГИ ТВЪРДИ, ЧЕ ХАПЕ С ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ!"


Днес  - точно преди гласуването на задължителната предучилищна за 4 годишните, докато слушахме дебатите по темата в НС,  ни попадна пред очите - една много интересна фраза - "змията винаги твърди, че хапе с лечебна цел".

Тази фраза просто описа перфектно цялата пледоария от страна на ГЕРБ и на МОМН в защита на безумието да институционализират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО деца на 3 и 4 годинки! Всичките изсмукани от пръстите аргументи за „социализацията” на децата, за „обучението от специалисти-педагози”, дето родителите не можели да дадат на детето си, пък то, видиш ли, щяло да остане ощетено без това, за „прекрасните палати”, които представлявали детските градини, дето сградите им били строени специално  пригодени за децата, а видиш ли – родителите не можели да осигурят и това на децата си. 

Всичките приказки за това, че домашната и семейната среда не е най-доброто за децата, а видиш ли – там, в детската градина и в училището – това била естествената среда на децата, всичките обяснения как в предучилищната подготовка децата хем нямало да ги занимават с образование, а щели да „си играят” просто и след това репликата, че и играта ще става по държавен образователен стандарт – всички тези несвързани, противоречиви и откровено глупави изказвания бяха успешно обобщени в тая кратка фраза:

„ЗМИЯТА ВИНАГИ ТВЪРДИ, ЧЕ ХАПЕ С ЛЕЧЕБНА ЦЕЛ!”

Е, оказа се, че „змията” днес имаше мнозинство в НС. Така че, въпреки очевидната глупост на задължителния характер на предучилищната подготовка за 3-4 годишните, това беше прието и разписано в закона само с гласове на депутати от ГЕРБ…

Но дали „змията” разполага с подобно „мнозинство”, което да я подкрепи и извън НС? Смятам, по-скоро НЕ! Затова, скъпи родители и български граждани, които държите на свободата си и правото на избор, и които не ловите вече вяра на твърденията на тази „змия” и хич не го усещате като „лечебно” хапането и, сега е времето не да се откажете и да се примирите, а по-скоро да си припомним една друга фраза и да действаме според нея:

„ДОКЛЕ Е МЪНИЧКА ЗМИЯТА, ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ, С КРАКА ДА И СТРОШИМ ГЛАВАТА, СВОБОДНИ ДА СЕ НАЗОВЕМ!”

Какво практично ще направим – ще поискаме ВЕТО на този закон от президента, както и подкрепа от Омбудсмана.  А те – дано изберат да се вслушат в гласа на родителите, а не – на „змията” …. Очаквайте дата за „събиране” пред  Президентството!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар