Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

събота, 1 май 2010 г.

КАК РЕЙГЪН СЕ СПРАВИ С КРИЗАТА? С ВДИГАНЕ НА ДДС...?! ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!


Първата стъпка, която Рейгън предприема като държавен глава, е да отмени контрола на цените върху петрола и така да стимулира развитието на икономиката.

Основен фокус на политиката му по време на първия мандат е съживяването на икономиката, която той заварва в състояние, наречено „стагфлация” (стагнация, комбинирана с висока инфлация).

Рейгън има за цел прокарването на политика, основана на строга монетарна дисциплина, със значително намаление на данъците, което да доведе до окуражаване на инвестициите. Макар и програмата му да е осмивана от опонентите му като „вуду икономика” и „рейгономика”, той успява да прокара през 1981 г. впечатляващи намаления на данъците в Конгреса. По същото време администрацията успява да намали разходите, свързани със социални и здравни плащания, което предизвиква яростните протести на демократите.

След рецесията от 1981–82 г., икономиката се насочва към драматично подобрение в началото на 1983 г. Администрацията на Рейгън твърди,че намалението на данъците е довело до повишаването на заетостта, което от своя страна води до повишаване на приходите от федералните данъци. В началото на 80-те години на ХХ в. тези приходи са 517 милиарда долара, а след промените достигат до 1 трилион долара на година.

По време на президентството на Рейгън инфлацията спада от 13,6% през 1980 г. до 4,1% през 1988 г. , икономиката добавя 16 753 000 нови работни места, безработицата намалява от 7,5% до 5,3%, в допълнение нивото на бедните граждани спада от 14% до 12,8 %.


Е, г-н БОРИСОВ, АКО ТОЛКОВА ДЪРЖИШ ДА ОТКРИВАШ ТОПЛАТА ВОДА, МОЛЯ, ПРАВИ ГО НА СОБСТВЕН ГРЪБ! АКО ЩЕ ТЪРСИШ РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ - ВЗЕМИ СЕ ПОСЪВЕТВАЙ С ИСТОРИЯТА!

УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДДС Н-Я-М-А ДА ЗАКЪРПИ ДУПКАТА В БЮДЖЕТА! ЩЕ ВДИГНЕ ЦЕНИТЕ, ЩЕ УВЕЛИЧИ БЕДНОСТТА И БЕЗРАБОТИЦАТА, ЩЕ ФАЛИРА ФИРМИ И ЩЕ СПРЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ, ЩЕ УВЕЛИЧИ РАЗМЕРА НА СИВИЯ БИЗНЕС И ЩЕ НАМАЛИ ПРИХОДИТЕ В "ХАЗНАТА", ЗА СМЕТКА НА ТОВА ЩЕ УВЕЛИЧИ ПЛАЩАНИЯТА ЗА БЕЗРАБОТИЦА... ТОГАВА СЕГАШНАТА "ДУПКА" В БЮДЖЕТА ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО МАЛКА БРИМЧИЦА...

АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА С ВАШИТЕ ЛЕВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ! ОБЩЕСТВОТО НЕ Е СЪГЛАСНО!

ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ИМАТЕ ПОДКРЕПАТА НА МНОЗИНСТВОТО ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ? А ЗАЩО НЯМАТЕ НАВИКА ДА ЧУВАТЕ ТЕ КАКВО ИСКАТ?

КОГО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ ОТ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ, г-н БОРИСОВ? ПОНЕЖЕ ЯВНО НЕ И БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!

ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ? ПОНЕЖЕ ЯВНО НЕ И НА СЪЩОТО ТОВА ОБЩЕСТВО, ДЕТО СЕ БИЕТЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ВИ ПОДКРЕПЯ!

КОЛКО ОЩЕ СМЯТАТЕ, ЧЕ ВАШИЯТ ПОПУЛИЗЪМ ЩЕ ЗАМАЗВА ОЧИТЕ НА ХОРАТА И ТЕ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ?

ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ ЛИ ТЕЗИ, В ЧИИТО ДЖОБОВЕ ИСКАТЕ ДА БРЪКНЕТЕ?

ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ИЗГУБЯТ РАБОТАТА СИ ЗАРАДИ ЛЕВИТЕ ВИ ИКОНОМИЧЕСКИ "МЕРКИ", ТЕЗИ, ЧИИТО ДЕЦА ЩЕ ИЗБЯГАТ ЗАД ГРАНИЦА, ЗА ДА ТЪРСЯТ ПРЕПИТАНИЕ, ТЕЗИ, ЧИИТО БИЗНЕС НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ НА "ПЪЛНЕНЕТО НА ХАЗНАТА", ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ УСЛОВИЯ ДА УПРАЖНЯВАТ т.нар. СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ?

КОЙ РАЗЧИТАТЕ ДА ВИ ПОДКРЕПИ , ТА ЗАПЛАШВАТЕ С ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

ВСЪЩНОСТ, АКО ИМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА - НАПРАВЕТЕ ГО СЕГА, ДОКАТО ОЩЕ ИМАТЕ НЯКАКВА ПО-СКОРО ЕМОЦИОНАЛНО ОСНОВАНА ПОДКРЕПА, ПОНЕЖЕ СКОРО ЩЕ ВИДИТЕ ЛИЦЕТО НА ГЛАДА СРЕЩУ СЕБЕ СИ....А ТОЙ Е ПО-СИЛЕН ОТ ВАШИЯ ПОПУЛИЗЪМ И МЕДИИНА ХАРИЗМА!

Г.Николова
председател на МСДС - Оборище

Няма коментари:

Публикуване на коментар