Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

събота, 8 декември 2012 г.

"МЛАДИТЕ ДЕСНИ" - ИЗНЕНАДАААА! :)


Какво се случва в „дясното” в БГ?

Един наистина актуален въпрос към днешна дата – СДС смени посоката, част от активните сдс-ари, воглаве с младежите – отказаха да следват новият „курс на развитие”, последваха замразявания, изключвания и масови напускания.

И докато въпросите са основно – кой ще се явява на избори, с кого и под каква форма..с какви договорки, къде ще се „пласират” познатите политически лица при създалите се размествания, то днес аз искам да обърна внимание на един аспект от случващото се, който е изключително рядко явление в родната политика – „даването на път” на следващото поколение и подкрепата за него от страна на лидерите от предишното поколение.

„За нас гласуват нашите родители, деца, близки и познати, хората, с които контактуваме ежедневно, които виждат нашите действия и познават нашите разбирания. Време е да пуснем децата си, които водехме за ръка на митингите, да вземат дейно участие в реалната политика. Защото те пораснаха и СДС има нужда от тяхната инициативност и креативност. Искам да дам път на младите хора в СДС, каза Ваньо Шарков през юни 2012г.

Всички, които го познаваме, знаехме още тогава, без съмнение, че това НЕ Е поза. Просто защото това да „дава път на младите” той го е правил и го прави по всякакви начини, от край време…

Когато новото ръководство на СДС „ликвидира” младежката структура, „отрязвайки” ни от реална възможност за съществуване и правене на политики, пак д-р Шарков без колебание заяви: „АЗ СЪМ С ТЯХ, НЕ С ВАС КОИТО ГИ ЗАКРИХТE!”.

През тези два дни на форума в Пловдив  всичката подкрепа в политическите ни инициативи, която сме получавали през последните години от Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Надежда Нейнски, и която не е била никак малко, придоби и съвсем официален израз, който безспорно не беше очакван от медиите J

Всички очакваха днес на пресконференцията в Пловдив да бъде обявено, че Н.Нейнски, заедно с М.Димитров, В.Шарков и другите „известни лица”, току що изключени или напуснали СДС, ще оглавят нова партия, наречена „Единство”. Очакваха „сочни” подробности за … „обединение с Костов” разбира се! Не мога да повярвам колко обсебени са хората от този човек или поне – от идеята за него!

Но журналистите бяха изненадани двойно. Първо – „известните лица” не оглавиха партия, а обявиха създаването на ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ „Национален съюз Единство” J , което беше наша инициатива – на „младите сини”. Втората изненада, която съвсем разби парадигмите и очакванията беше моментът, в който „известните лица” представиха управителния съвет на сдружението и …те самите не бяха в него! Н.Нейнски, Ваньо Шарков, Цветан Костов, Кирчо Димитров, Станислав Благов и дори Мартин Димитров – са членове в това сдружение. А почти всичките 8 учредители на „Единство” сме бивши младежки лидери от СДС.

Всички ние – от „ликвидираното МСДС” сме точно ОНЕЗИ деца, които са били разнасяни от родителите си по митинги и протести в началото на промените. НАС родителите ни водеха за ръка по площадите и ни обясняваха какво е това „свобода”!

Затова може би не е чудно, че ние ВЯРВАМЕ в свободата, ВЯРВАМЕ в десните принципи и ценности, които СДС изостави, понеже не сме се научили на тях в партията, а на раменете и коленете на родителите си!

През годините бяхме мълчаливи свидетели на възхода и залеза на познатото дясно в БГ, растяхме, виждайки  достойните постъпки на десни лидери, но освен това – вземайки си поуки от техните грешки и дори от откровените провали на някои, нарекли себе си „десни”, пък завили после в какви ли не други посоки.

Ние сме поколението, което поне направи опит да съживи отново онази „синя идея”, която запали нас и родителите ни някога. За съжаление – през последните месеци трябваше да признаем, че с новото си ръководство СДС тръгва в друга посока, към „ценности”, които ние не споделяме в никакъв случай.

И все пак – ние сме поколението, което днес е предизвикано на свой ред да застане за тези принципи на свободното общество, които са потъпквани от хора, наричащи се десни. Ние сме предизвикани да бъдем на свой ред АВТЕНТИЧНОТО дясно, след като на „политическия пазар” се предлагат вече няколко ментета на „дясното”. И ние ще го направим  – според силите си, но с убеждение и вяра в силата на обединението на истинското дясно.

И ние не сме сами!

Заедно с утвърдените десни лидери, които не изоставиха „синята идея”, а останаха верни на принципи и ценности, даже с цената на скъсване с партията, в която някои от тях са вложили по над 20 години, и заедно с всички тези хора от цяла България, които също избраха да останат верни на съдържанието, а не – на опаковката, и които ни дадоха подкрепата и доверието си – ЗАЕДНО НИЕ СМЕ ИСТИНСКИ ОТБОР!

И този отбор ще направи всичко възможно дясното в България да стане ЕДИН ОТБОР, за да можем да видим страната ни променена към по-добро. Малкият и среден бизнес – да бъдат „спасени и тогава развивани”. Държавата – вкарана в размера и функциите, с които да е полезна, а не –вредна за българите. Семействата, родителите и децата – със зачитани права и свободи, подкрепени, а не – поробени! Образованието – реформирано, така че да образова, а не – да деформира.

Единен десен отбор – това е разковничето за истински промени в България! 

2 коментара:

  1. Поздравление за материала Гери!
    И, когато ние водихме децата си за ръка по митингите вярвахме, че държим в ръцете си тяхното бъдеще и свободата и достойнството на хората в нашата страна...
    Аплодисменти още веднъж и бъди уверена, че има хора, които ще ви подкрепят.
    Краси Лойков

    ОтговорИзтриване
  2. Мале, мале, това ли измисли политбюро, за да саботира СДС? Можехте да измислите и нещо по-добро, но и това е достатъчно прилично, и щях да ви повярвам, ако не знаех изобщо за какво става въпрос. Спокойно, българските граждани не са вчерашни, и на изборите малко или много го показват...

    ОтговорИзтриване