Eдин ДЕСЕН блог за ДЯСНА политика :)

петък, 3 януари 2014 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Н.ЧАКЪРДЪКОВА ОТ ЕДНА ОТ ВИКАЩИТЕ "ОСТАВКА" НА пл. БАТЕНБЕРГ


Г-жо Чакърдъкова,
аз бях една от протестиращите в новогодишната нощ, както съм от 204 дни насам. Изключително нагло изказване е от Ваша страна да твърдите, че някой би могъл да ме накара да протестирам "не от своя гледна точка" толкова време, против волята ми. Напротив!

Моите убеждения да протестирам са свързани с морал, принципи, свободолюбие, вяра в демократичността, справедливостта, и желание да видя България свободна най-накрая.
Вашето убеждение да бъдете част от зрелището на "Батенберг" в новогодишната нощ се измерва в ... левове, поне 2-3 хиляди (вероятно повече), нали?

И правилно сте забелязала - ентусиазираните хора на площада бяхме именно ние - протестиращите. Понеже ние искаме свобода, искаме я ЗАЕДНО, защото каузата "България" ни направи приятели, и понеже знаем, че правото е на наша страна - ни е леко на сърцата. А забелязахте ли угрижените лица на останалите хора там? Скритите зад усмивките страхове и притеснения как ще я карат от следващия ден натам? Скептичните погледи, стоящи зад пожеланията за по-добра година?

Изключително нахален и безумен беше и Вашият призив по време на концерта  - да сме щастливи ПОНЕ НА НОВА ГОДИНА! Де факто Вие признахте, че българите са нещастни през цялото останало време. И логичният въпрос е КОЙ е виновен за това? Нима не носи отговорност именно правителството, което за 7 мес. ни зароби с 6 млрд. заеми? Хората, които под една или друга форма все са в управлението на страната ни за десетилетия назад и освен че окрадоха земята и народа ни - те направиха и още по-страшното - ОБЕЗВЕРИХА българите!Отнеха им силата на надеждата и свободата да мечтаят!

И как при това положение Вие искате от нас да МЪЛЧИМ в новогодишната нощ? Да се примирим с отпуснатото ни за нова година зрелище и да сме "щастливи", за да не разваляме рахатлъка на крадците и да не смущаваме робският сън на сънародниците ни ли?

Питате кой ми е дал правото да викам "ОСТАВКА" там, на площада? ДАНЪЦИТЕ МИ, г-жо Чакърдъкова, те ми дават това право, фактът, че съм работодател на машината, наречена "Държава", дето би трябвало да се съобразява с мен и да работи в моя полза!

КОЙ плати Вашия хонорар за участието Ви в зрелището на "Батенберг"? Замисляте ли се за това?

Разбирам, че с оглед Вашите близки връзки с Г.Първанов-ГОЦЕ и явното пристрастие към червената част от политическата сцена, вероятно сте била изнервена от нашите скандирания, ама ако Вие бяхте там като част от зрелището и за единия хонорар, аз бях там за 202 път - не за хонорар, а за да има бъдеще за България! А то е възможно само при категорична промяна на червено-мафиотското-олигархично статукво в управлението на страната ни! Така че - "ОСТАВКА!", г-жо Чакърдъкова!

За ОСТАВКА е време, с празник или без празник!

6 коментара:

  1. Гери,
    в цитираното изказване не видях обвинения към протестиращите, че са платени. Без да визирам точно Вас, която не познавам, бих искал да спомена, че не малко ужасни грешки, че и даже грозни престъпления, са направени не за пари, а от убеждение и отдаденост на някаква кауза или догма, независимо от всичко. Нали знаете защо дяволите около българския казан били останали без работа:)
    Напротив, видях много разумно изказване, под което бих се подписал и аз. Ентусиазмът не е достатъчен. Вие протестирате над 200 дена против резултатите от последните избори. Не ми казвайте, че веднага след изборите данъците Ви са станали по-високи, отколкото преди тях. Не, Вие просто не харесвате това правителство от деня на съставянето му. В това няма нищо лошо. Но след като изборите показаха, че правителствените партии имат сериозна подкрепа, не би трябвало да се надявате, че 30 или дори 300 човека можете да рекетирате и правителството и неговите поддържници (сред които аз лично не се числя). Овладейте законовите инструменти на политическата игра, а не се принизявайте до, или поне не се ограничавайте с хулигански прояви като окупации и нарушаване на обществения ред.

    С уважение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не харесвам това правителство не от деня на съставянето му, а от деня, в който назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Кой, кой назначи Пеевски, другарю venstar?

      Изтриване
  2. Браво мило момиче! Вие смелите, мислещите и честните сте единствената ни надежда!

    ОтговорИзтриване
  3. venstar, не си видял обвинение към протестиращите, че са платени? Ето го: "Кой им даде правото да викат "Оставка" там? За мен това е нещастието! Те не могат да ме убедят, че са дошли да викат от своя гледна точка и са били много ентусиазирани..."
    Най-много престъпления в световен мащаб са извършени поради любов към парите и забогатяването на чужд гръб - това е основата и на комунистическата идеология. Би било безумно ограбваните да търпят крадците и да си траят мълчаливо, докато им смъкват кожи от гърба!
    Не протестираме срещу резултатите от последните избори. Да припомня и този все по-подминаван факт, че на последните избори НЕ СПЕЧЕЛИ БСП, нито ДПС. Нито пък е имало избори за правителство, така че - правителството в тоя му вид и изборите - нямат НИЩО ОБЩО! Протестираме срещу статуквото, наложило присъствието на мафията във властта за последните 24 години! Протестираме срещу мафията, олигархията, корупцията, сервилниченето, продажбата на България за лични изгоди ... без значение на цвета, под който тези неща се случват.
    "Правителствените партии имат сериозна подкрепа"?Ай стига бе! Верно ли? Това е откровена лъжа, venstar! Правителствените партии имат едва под 20% подкрепа сред българското население. Това е едно голямо НИЩО!
    Протестиращите според вас сме 30 до 300 - може, по сведения на Йовчевото МВР. В действителност над 70% от българите искат предсрочни избори. И не е ненормално, че на площада вече не излизат едновременно всички онези 70 000, дето излизаха преди 200 дни. След повече от 6 мес. ежедневен протест е нормално да сме "на смени" на площада. Но ако може да се приема, че ония муцуни с 20% подкрепа са "народни представители", то съвсем спокойно може да се приеме и че тези 300, дето са на площада, са в ролята на народни представители - с тая подробност, че представляват интересите на над 3 пъти повече граждани на България, представляват онези 70% българи, които искат предсрочни избори!
    Твърденията ви, че окупацията, протестите, скандиранията са "хулигански прояви" - оставям без коментар. Достатъчно красноречиво е колко извратено мислене може да ги роди!

    ОтговорИзтриване
  4. Гери,
    четете написаното от мен избирателно и ми вменявате изказвания, които не съм правил.

    Никога никъде не съм казвал, че протестите са хулигански прояви по презумция. Щом си има закони и правилници за провеждане на протестите, те не могат да бъдат хулигански. Нарушаването на законите, обаче, дори и с най-добри намерения, може да бъде хулиганска проява. Окпуацията на сгради, особено такива, които би трябвало да са политически неутрални и автономни, както и кръстовища и пътища само по усмотрение на протестиращите, си е чисто своеволие и хулиганство. Скачането върху автомобили, замерването на полицаи и разбиването на автобуси, също.

    Не се лъжете. Това, че на голяма част от народа не му харесва сегашното положение, не означава автоматична подкрепа за всички форми на протест и предложения за излизане от ситуацията. Всъщност най-голямата трагедия на окупаторите и протестиращите е, че не предлагат решение, което и в най-бледата си форма да има шанс за осъществяване. Моето лично впечатление е, че протестите се ограничават именно до "против"-частта. Против правителството, против системата, против липсата на морал в политиката. Аз също съм против всички тези и съм погнусен от това, което наблюдавам в България от 89-та насам. Но знам, че в природата и обществото няма вакуум. Можеш да отсечеш някое старо дърво, което не дава желания плод, но ако не го изкорениш и не разореш мястото или пък засадиш друго, то няма никаква полза от отсичането, а по-скоро вреда, защото вече даже и сянка няма, а само един грозен дънер.

    Не веднъж чувах изрази като "Важно е това правителство да си отиде. КОЕТО и друго да дойде, все ще е по-добре." (мечта, която с всяко ново правителство се оказва провалена) или "Искаме гражданска квота в парламента (и незнам си още къде)" (юридически и политически абсурд. Какво, паралелна държава ли ще правим? Кой ще определя кой ще влиза в гражданската квота и как? Паралелни избори ли ще провеждаме или ще назначаваме наши хора?). Няма начин хора, дето са още студенти (а доста даже до там не са стигнали), които даже една фирма не са завъртяли, да се сърдят, че никой не ги взема на сериозно в претенциите им да управляват държавата и да разполагат със съдбите на 7 милиона човека и да боравят с милиарди.

    За смяната на системата са необходими личности с ентусиазъм, познания и умения в областта на политиката и обществените отношения, икономиката, вътрешно право и международни отношения и т.н. Когато такива хора се появят в общественото пространство и започнат аргументирано да защитават вижданията си и да предлагат конкретни решения, не 3 хиляди, не 70 хиляди, а 7 милиона ще застанат зад тях. Другото е игра на демокрация в гротескни форми.

    Ако наричате това "извратено мислене", няма да седна да Ви разубеждавам.

    С уважение

    ОтговорИзтриване